tirsdag den 27. august 2013

Hokkaido-græskar som tilbehør

Irma solgte nogle rigtig fine Hokkaido-græskar den anden dag, så blev inspireret og købte et.

Aftensmaden blev derfor karbonader med spændende tilbehør:
Denne opskrift er lowfodmap og indeholder ikke laktose eller gluten.

Ovnbagte krydrede Hokkaido-græskar og kartofler m. mandler.

Ingredienser
1/2 Hokkaido-græskar
5-6 kartofler
2 spsk mandelsplitter el. hakkede mandler
Spidskommen
Timian
Salt
Peber
Olivenolie

Græskarret deles i to og udhules. Skrællen skæres af med en skarp kniv og kødet skæres i tern. Kartoflerne skrælles og skæres i tern.

Ternene fordeles i to plastikposerhvor  mandler, olivenolie (ca.2 spsk i hver pose) og krydderierne tilsættes. 

Ryst poserne godt og fordel indholdet på en bageplade.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 g i 25-30 min eller til de er sprøde.

Jeg valgte at lave karbonader, men alt andet kød kan sagtens serveres dertil.

De sprøde kartoffel- og græskartern smager ekstra godt med en god skefuld hytteost ved siden af.

Derudover lavede jeg en hurtig frisk salat ved siden af:
Snackpeber og kernefri vindruer

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar