torsdag den 5. december 2013

Fuldkorns risengrød og blinis

Dette vintervejr inviterer os da til at lave og nyde risengrød. Desværre kan denne spise nemt gå hen og blive mere kalorieholdig end godt er, og jeg har derfor kreeret en lidt sundere version, som samtidig også er low fodmap.


Ingredienser
2 dl økologiske brune runde ris
1 liter laktosefri minimælk
Salt
Kanel, smør

Mælken koges op og risene blandes i. Koges i ca. 1 time eller til møre. Smages til med salt og serveres på klassisk vis med smør og kanel.

Da grøden mætter meget mere end almindelig risengrød, kan resterne anvendes til lækre blinis næste morgen: 


Ingredienser
2 æg
1 tsk rørsukker
2 tsk kartoffelmel
4 dl kold risengrød (her fuldkorn)
1 tsk vaniliesukker
1 tsk revet citronskal

Æg og sukker piskes op og resten af ingredienserne blandes i. 
Steges i små klatter på en smørklar pande i få minutter på hver side.

Tilbehør ahornsirup, appelsin, marmelade

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar